Πίτες Κορνουάλης για την Ημέρα του Αγίου Πιράν

Gool Peran Lowen! 〓〓

Για να τιμήσω την Ημέρα του Αγίου Πιράν, νωρίτερα έφτιαξα Πίτες Κορνουάλης (παραδοσιακά κρεατοπιτάκια). Για να φτιάξω τη ζύμη, ανακάτεψα απλό αλεύρι με λαρδί, βούτυρο, αλάτι και λίγο νερό – το ζύμωσα μέχρι να γίνει ζύμη και το έβαλα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ετοίμασα τη γέμιση: πατάτα, γουλί, κρεμμύδι και λίγο μοσχάρι. Χώρισα τη ζύμη στα τέσσερα και άνοιξα τη ζύμη. Για κάθε πάστα είχα μια στρώση σουηδάκι, μια στρώση πατάτα, μια στρώση κρεμμύδι – αλατοπιπερώνω, προσθέτω το κρέας και μετά άλλο γουλί, περισσότερη πατάτα και περισσότερο κρεμμύδι – αλατοπιπερώνω ξανά.

Στη συνέχεια, διπλώστε τη ζύμη και κλείστε τις άκρες. Δεν έχω την επιδεξιότητα να φτιάξω γλυκά κανονικού μεγέθους, γι’ αυτό έφτιαξα μεγάλες (μπορούν να κοπούν στη μέση αν το επιθυμώ, αλλά η όρεξή μου θέλει μια μεγάλη πάστα πάντως). Αλείφω με ένα χτυπημένο αυγό – και μετά το ψήνω στο φούρνο – 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, μετά 30 λεπτά στους 140.

Όλο το διάστημα με βοηθούσε ο αγαπημένος μου σου-σεφ: η υπέροχη γάτα μου, ο Ziggy.

Έφαγα τη πίτα Κορνουάλης μου για μεσημεριανό – και θα πάρω άλλη μια στη δουλειά για μεσημεριανό γεύμα τη Δευτέρα.

Να έχετε ένα υπέροχοΣαββατοκύριακο.

Φρεντ.

Φρεντ Χαρτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *