ΓαλησσάςΟ Γαλησσάς βρίσκεται στη Δυτική Σύρο, περίπου 9χλμ απ’ την Ερμούπολη. Το ταξίδι με το πλοίο απ’ τη Μύκονο ήταν 50 λεπτά, και όταν φτάσαμε στην Ερμούπολη πήγα με λεωφορείο για το Γαλησσά.

Μείναμε στο Galissas Studios του Γιάννη Καζαντζάκη. Τα δωμάτια είναι εξαιρετική, και η πισίνα είναι πολύ ωραία. Είχαμε στούντιο για 4 άτομα και ήταν καλό μέγεθος. Το μπαλκόνι μας ήταν μεγάλο, και είχε άνετες καρέκλες. Δυστυχώς υπήρξε μόνο 1 ηλεκτρική πρίζα.

Ο Γαλησσάς είναι μικρό χωριό και είναι ήσυχο. Μερικές φορές ήμασταν στην πισίνα μόνοι μας. Στην παραλία είναι αμμώδης και τα νερά είναι αβαθά. Υπάρχουν ξαπλώστρες στην παραλία, αλλά μόνο στη μία πλευρά.

Δεν έχει αρτοποιείο ο Γαλησσά. Υπάρχει ένα στο Φοίνικα. Ο Φοίνικας έχει επίσης ένα κρεοπωλείο. Στο Γαλησσά υπάρχουν μερικές ταβέρνες, 2 μίνι μάρκετ, 2 μαγαζιά που πωλούν τουριστικά ειδή, μερικά ξενοδοχεία, και 2 γραφεία για ενοικίαση αυτοκινήτου. Δυστυχώς υπήρξε μόνο μία πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα βράδια, φάγαμε πολλά στην Ταβέρνα Σάββας. Το φαγητό ήταν πολύ καλό – ήταν η αγαπημένη μου ταβέρνα στο Γαλησσά. Στην Ταβέρνα Ψαροπούλα, γιατί δεν μ’ αρέσει να φάω τα ψάρια, έφαγα γιουβέτσι – αυτό ήταν καλό επίσης. Στη γονία υπάρχει ταβέρνα που φάγαμε πίτα γύρος μερικές φορές.

Δίπλα στο Ξενοδοχείο Μαϊστράλι είναι τα δωμάτια Peter & Tony – έχουν ένα καφετέρια όπου ήρθαμε για τυροπιτάκια, σάντουιτς, λουκανικοπιτάκια, μπύρες και αναψυκτικά…. Έχουν Wi-Fi και από ’δω διάβασα τα e-mails μου με το φοργητό υπολογυστή μου.

Μ’ άρεσε τις διακοπές μου στο Γαλησσά και ελπίζω ότι θα γυρίσουμε στο μελλόν.

Χάρτης του Γαλησσά


Δείτε σε μεγαλύτερο χάρτι.