Δημαρχείο ΕρμούποληςΗ πρωτεύουσα της Σύρου είναι η Ερμούπολη. Η Ερμούπλη είναι επίσης πρωτεύουσα του Νόμου Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι η μεγαλύτερη πόλη των Κυκλάδων, με πληθυσμό 13,000.

2 φορές κάθε ώρα υπάρχει λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σύρου. Φεύγει από την Ερμούπολη για τις άλλες πόλεις της Σύρου και φτάνει ξανά στην Ερμούπολη μετά 1 ώρα.

Τη Δευτέρα 05/08 πήραμε το λεωφορείο από Γαλησσά για την Ερμούπολη. Το ταξίδι είναι 15 λεπτά (στο μικρό δρόμο) ή 45 λεπτά (στο μακρύ δρόμο).

Όταν φτάσαμε στην Ερμούπολη, περπατήσαμε για την Πλατεία Μιαούλη και πήραμε φωτογραφίες έξω από το δημαρχείο. Στην πλατεία υπάρχουν μπαρ, καφενία, περίπτερα, και μερικές ταβέρνες.  Νομίζω ότι η  Πλατεία Μιαούλη είναι σαν Πλατεία Συντάγματος της Αθήνας.

Γυρίσαμε στην προκυμαία…

Λιμάνι Σύρου

Βροντάδο και Της Εκκλησίες Του…

Ο Παμπάς μου έμεινε κοντά στο λιμάνι. Η αδελφή μου πήγε στα μαγαζιά στην Όδο Χίου, και εγώ περπάτησα με τη Μαμά μου στο Βροντάδο – η Ελληνική Ορθόδοξη περιοχή της Ερμούπολης.

Το Βροντάδο είναι η Ελληνική Ορθόδοξη περιοχή – είναι ο λόφος στα δεξιά. Ο λόφος στα αριστερά – Άνω Σύρος – είναι η Ρωμαιοκαθολική περιοχή.

Περπατήσαμε στην Εκκλησία «Μεταμόρφωση του Σωτήρος». Εδώ σταματήσαμε για φωτογραφίες της Εκκλησίας.

Όδος Χίου - Εκκλησία
Αριστερά: Όδος Χίου   Δεξιά: Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Προς το ΛιμάνιΣτην κορυφή του λόφου βρίσκεται η εκκλησία «Ανάστασης Χριστού». Από την εκκλησία είχαμε εξαιρετική θέα της Ερμούπολης. Σταματήσαμε για φωτοφραφίες τις εκκλησίες, και του θέα προς το λιμάνι.

Μετά, γυρίσαμε στο λιμάνι και πήραμε το λεωφορείο για το Γαλησσά.

Γυρίσαμε στην Ερμούπολη 2 ακόμη φορά – το Σάββατο 10/08 και τη Δευτέρα 12/08.

ΕκκλησίαΑύριο: Θα γράψω για το Κίνι.

Κλικ Εδώ για να Δείτε το Χάρτης Ερμούπολης